Hoofdpijnklachten

Weinig klachten zijn zo hinderlijk als hoofdpijn. Hoofdpijn belemmert je in het dagelijks leven en zorgt voor minder energie, plezier en concentratie. Er zijn verschillende type hoofdpijn maar de meest voorkomende vorm van hoofdpijn is spierspanningshoofdpijn. Soms wordt dit verward met migraine maar dat is echt wat anders. Spierspanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door, zoals de naam al aangeeft, hoge spierspanningen. Betrokken spieren bevinden zich vaak in nek-, hals- en de kaakregio.

Symptomen bij hoofdpijn

  • Zeurend gevoel op het hoofd
  • Strak gevoel rond het voorhoofd
  • Pijnlijke of strakke kaken
  • Licht duizelig gevoel
  • Stijve en gespannen nekspieren

mamar fysiotherapie biedt hulp bij hoofdpijnklachten

Hoe vervelend deze klachten ook zijn, gelukkig is spierspanningshoofdpijn vaak goed te behandelen. In de behandeling helpen wij je om jouw klachten onder controle te krijgen. Dit doen we door middel van uitleg over de klacht, adem- en ontspanningsoefeningen en (zelf)massage. Om resultaat te behalen is jouw eigen inzet van groot belang, je hebt zelf namelijk de meeste invloed op jouw spierspanning. Hoe je dit kunt doen wordt uitvoerig besproken waardoor je zelf grip krijgt op je hoofdpijn.

Migraine is een ander type hoofdpijn. Er is nog veel onbekend over migraine maar we zien wel dat een soortgelijke behandeling ook hier een positief effect op heeft. Wil je meer informatie of ben je benieuwd wat Mamar fysiotherapie voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Belangrijk: Mamar werken wij bewust contractvrij en met vaste tarieven om de beste behandelingen te kunnen bieden.
​​​​​​​Check vooraf bij je verzekeraar de vergoeding.

Heb je een vraag of wil je een intake plannen?


Laat dan je gegevens achter, we vertellen je graag meer!