Leestijd: 5 tot 10 minuten
Auteur: Marjolein ter Wielen

Sporten tijdens en na jouw zwangerschap? Floor-fysio biedt hulp

Je bent een fitte vrouw, sport een aantal keer per week en ineens ben je zwanger. Gefeliciteerd, wat een geweldig nieuws! Maar wat een veranderingen brengt dit met zich mee. Dikke kans dat je jezelf die eerste weken flink moe en misselijk voelt. Sporten komt op een lager pitje en daar baal je behoorlijk van. Je weet tenslotte dat sporten goed is, ook in je zwangerschap en je vond het heerlijk om te doen! Wanneer je 13 tot 14 weken zwanger bent voel je jezelf meestal weer wat beter en kun je het sporten weer rustig oppakken. Toch zul je merken dat je sportprestaties niet meer in de buurt komen van voor je zwangerschap, behoorlijk confronterend. Ai, hoe pak je dit weer op? Geen zorgen, trainen onder begeleiding van een Floor-fysio® is de oplossing!

.

Trainen met een floor-fysio

Met het Floor-programma train je in een groep gelijkgestemde onder begeleiding van een fysiotherapeut. Een groot voordeel van een fysiotherapeut is de kennis van het menselijk lichaam. Hierdoor kun je ook met klachten aan bekken of rug, gewoon meetrainen. Een fysiotherapeut is namelijk altijd in staat om de oefeningen zo aan te passen, dat ze voor jou veilig en haalbaar zijn! Ook heeft een Floor-fysio een speciale opleiding. Hiermee is zij extra op de hoogte van alle lichamelijke veranderingen tijdens je zwangerschap. Zo verandert je coördinatie, het lichaamszwaartepunt, je lichaamsgewicht en hormoonhuishouding. Al deze factoren hebben invloed op de manier waarop je verantwoord kunt trainen.

Ook na je zwangerschap kun je trainen bij een Floor-fysioOok na je bevalling kun je bij Floor-trainingen terecht. Dit kan na 3 weken als je een vaginale bevalling hebt gehad en na 6 weken als je met een keizersnede bent bevallen. Je begeleiding is nauwkeurig omdat je in deze fase nog niet hoog belastbaar bent. Intensief trainen zit er voorlopig nog niet in. Toch is bewegen, op de juiste manier, en je spieren aansterken wel van groot belang om je herstel zo vlot mogelijk te laten verlopen. De Floor-hersteltrainingen zijn een ideale tussenstap voor de terugkeer naar de sport die je deed voor je zwangerschap. Denk aan bootcamp, hardlopen, tennis of paardrijden. Vaak is het ook heerlijk om even een momentje voor jezelf te hebben en even geen mama-rol te hebben. Hersteltraining houdt rekening met de impact van je bevalling op jouw lichaam. Hier weet een Floor-fysio alles van. Zo mag je (zonder klachten!) pas na 3 maanden beginnen met springvormen en is het belangrijk dat je weer leert om jouw buikspieren op de juiste manier te gaan gebruiken. Urineverlies, pijn of een zwaar (bal)gevoel in je kruis zijn niet normaal en moeten altijd voorkomen worden.


Floor-trainingen zijn enorm gezellig maar het is zeker geen praatgroepje. Er wordt fanatiek getraind en is echt geschikt voor vrouwen die sportief, fit en gezond willen zijn of worden! De groepstrainingen vinden buiten plaats en zijn op maandagavond van 19:00u tot 20:00u en donderdagochtend van 9:00u tot 10:00u. We werken met een strippenkaarten dus kun je een keer niet trainen, dan kost dit niks! Wil je meer informatie of gebruik maken van een gratis proefles? Neem dan gerust (vrijblijvend) contact op!

Benieuwd naar meer interessante artikelen?

Heb je een vraag of wil je een intake plannen?


Laat dan je gegevens achter, we vertellen je graag meer!