Leestijd: 5 tot 10 minuten
Auteur: Marjolein ter Wielen

Spierpijn, stijfheid of krampen in je nek en schouders?

Een stijf gevoel in je schouders en nek, pijnlijke spieren of een krampend gevoel, hoe storend is het wel niet. Helaas ervaren veel mensen deze klachten dagelijks! Sommige vrouwen staan er 's morgens mee op maar bij de grootste groep, ontstaan de klachten in de loop van de dag. 'S morgens gaat het dan nog wel maar zo rond de middag, worden de klachten steeds duidelijker en hinderlijker. De één pakt dan een paracetamol, de ander doet niks, hoe dan ook, de klachten hebben invloed op jou en hoe jij je voelt. Maar waar komen deze klachten vandaag? Hoezo komen deze klachten aan je nek en schouders steeds weer terug? En wat kun je nou zelf doen om deze klachten te voorkomen? Daar ga je in deze blog achter komen.

.

oorzaken nek- en schouderpijn

Hoe ontstaan pijnklachten in dit gebied en waarom komt het toch zo veel voor? Om positief te beginnen, klachten en spierstijfheid in het nek- en schoudergebied zijn erg goed te verhelpen. Wat echter wel een nadeel is, is dat de oorzaak vaak wat complex is. Het ontstaat door verschillende factoren samen die maken dat uiteindelijk de klachten ontstaan én blijven bestaan. Ieder mens is anders, dus wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niet te werken! Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Stress (ook lichte/ onbewuste stress of spanning)
  • Werk waarbij je veel achter je computer zit
  • Veel zitten
  • Langdurige ongunstige houding, denk hierbij aan bolle rug en opgetrokken schouders
  • Gewrichtsslijtage
  • Slaaptekort
  • Onvoldoende spierkracht

Pak ook sluimerende nek- en schouderklachten aan!

Spierpijn, stijfheid een zeurend gevoel, het kost bakken met energie. Energie die je hierdoor niet meer in leuke en waardevolle dingen kunt stoppen zoals je werk, gezin of je hobby! Dit is enorm zonde en onnodig dus trek aan de bel en neem de klachten serieus!

Aanspanningen in je (werk)houding, het creëren van spierontspanning en het versterken van je spieren op de juiste manier, zorgen heel vaak voor minder klachten. Omdat dit op de juiste manier moet en je goed wilt weten waar jij moet beginnen, is het raadzaam om dit onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut te doen. Zij zal als het goed is met een brede blik, samen met jou, opzoek gaan naar de oorzaak van jouw klachten en deze stapsgewijs aanpakken. Wil jij hulp en afkomen van die vervelende spierpijnen of het krampende gevoel in je nek en schouders? Dan helpt Mamar fysiotherpie je graag! Maak gerust een afspraak of stel vrijblijvend je vraag via de onderstaande contact-button!

Benieuwd naar meer interessante artikelen?

Heb je een vraag of wil je een intake plannen?


Laat dan je gegevens achter, we vertellen je graag meer!